Tarihçe

Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 20 Temmuz 1982 tarih ve 17768 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 25. maddesinin (a) fıkrası uyarınca kurulmuş ve 1984-1985 eğitim-öğretim yılında, Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri olmak üzere toplam dört bölümle öğretime başlamıştır. Daha sonra Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyoloji, Tarih, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Sanat Tarihi, Sosyoloji bölümleri de açılarak, 04.03.2010 tarihine kadar eğitim-öğretim faaliyetini yürütmüştür.

Bakanlar Kurulu’nun 05.02.2010 tarihli kararı gereğince Fen-Edebiyat Fakültesi kapatılmış, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin kurulmasına karar verilmiştir. İlgili karar 04 Mart 2010 tarihli ve 27511 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve bünyesinde, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümleri olan Fen Fakültesi oluşturulmuştur. Kurulduğu yıl 29 öğretim elemanına sahip olan fakültemiz bugün, 51 profesör, 19 doçent, 7 doktor öğretim üyesi , 11 öğretim görevlisi ve 12 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 100 akademik personele ulaşmış bulunmaktadır. Fakültemiz, hâlihazırda dört bloktan oluşan binalarında Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümleri olmak üzere beş bölümde örgün öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fakültemizin tarihsel gelişimi aşağıda şematik olarak gösterilmiştir.